Magdalena Gessler z wykształcenia jest malarką. Ukończyła studia malarskie w Królewskiej Akademii Sztuk Pięknych św. Ferdynanda w Madrycie. Swoją pierwszą wystawę malarską zaprezentowała w trakcie studiów, w Klubie Prasy Zagranicznej przy La Castellana. Tam też spędziła dużą część swojego życia. Magda Gessler w Polsce zyskała ogromną popularność jako restauratorka i gwiazda telewizyjnych programów. Jak sama twierdzi jednak, jej kontakty sięgają daleko poza rodzimy show biznes, a wśród jej znajomych są wielcy tego świata. W Warszawie prowadzi kilka lokali.
Magda Gessler radzi, jak uzbierać na jej jagodziankę
Jagodzianki Magdy Gessler co roku budzą wiele kontrowersji. Wszystko za sprawą ich ceny. W tym roku za wypiek trzeba zapłacić 31 zł.
„Nikt nikogo nie zmusza do noszenia Diora ani Chanel, ani jeżdżenia Rolls-Royce’em. Jest demokracja – każdy pracuje na to, na co może. Nikt nikomu nie wybiera życia (…) Dobra jagodzianka jest warta tego, żeby na przykład nie zjeść trzech obiadów i zjeść jedną jagodziankę, bo jest tak pyszna, że zostaje w pamięci na cały rok, aż do następnego lipca… do moich urodzin – powiedziała Wirtualnej Polsce Magda Gessler.
źródło: THEPOLANDNEWS
Portal Warszawski. O krok do przodu